tisdag 29 juni 2010

post premiären

kära dagbok,

teater mutation är en framgångssaga. teater mutation är ett graceland, en marilyn, ett luder. teater mutation plöjer nya åkrar. teater mutation rotar i sopberget. teater mutation har blod om mun.

teater mutation lider av hybris, självskadebeteendefrosseri, kleptomani, mytomani.

premiären är avklarad. stolarna var fyllda till bristningsgränsen. mutanterna glittrade med ögonen. mutanterna svängde på rumporna. mutanterna misshandlade sina blombuketter. mutanterna fyllde sig med socker och bubbel. i bröstet på alla de mutanter som inte var på scen svällde hjärtana och skenade.

i kväll blir det sista föreställningen innan teater mutation går på sommarlov för att slumra och sova och drömma nya drömmar och drömma vidare om gamla drömmar och fantisera och fabulera och hitta på.

att Auroras återuppståndelse utlovas betyder inte att den som missar den här omgången inte kommer att ha missat något. det betyder inte att det går bra att invänta eller att en bättre version kommer att komma. då Aurora återuppstår kommer scenkonstverket ha muterats, på gott och ont och den som stannar hemma är en rutten sill och kan stå där med sin gravidmage i tensta och röka under fläkten.

nu längtar vi efter jackie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar