lördag 12 juni 2010

Nu kör vi!

Kära alla muterade och omuterade!

Nu är vi igång. Och som dagens inspisient skriver jag här ned dagens arbete. Kl 10 idag träffades vi till frukostmöte. Vi strukturerade upp dessa två intensiva veckor vi har framför oss. Protokoll från frukostmötet kommer upp här. Det jag sitter igen med efter denna dag är en enorm kraftkänsla och gemenskapskänsla. Vi har en fantastisk ensembel och vi kämpar på tillsammans, vi litar på varandra och vi når nya höjder i en rasande fart.

Vi hade även Konstnärligt möte. Vi diskuterade frågan man aldrig blir färdig med: Vad vill vi berätta? Här följer några stickord från diskutionen utan något som helst försök på konklution.
-Identitet
-Kollektiv
-Makt
-Vem bestämmer över mig?
-Vem är jag? (Inför dig, inför mig själv?)
-När finns jag?
-Normer / Anarki
-Konstruktion
-Vad är ett samhälle utan konstruktion?
-Hur blir man kvinna?
-Hur blir man människa?

Föreställningen ställer en massa frågor. Vi började i frågan "Hur lär samhället oss att bli kvinnor?" I förlängningen har vi kommit in på existensiella frågor bortom genusfrågeställningen och frågar oss "Hur blir man människa"? Hur fungerar ett samhälle, en sivilisation?

Protokoll från kvällsmötet:
-Annika fixar mat imorgon.
-Jenny tar med sin dator för musik.
-Agnes håller i uppvärmningen.
-Elin har arbetat med att strukturera upp inledningen och ber alla tänka igenom en individuell anledning att dela med sig (eventuellt inte dela med sig) av sin rit. Detta kommer vi arbeta med imorgon under första reppasset.
-Elin och Angelica har funderat över övergångarna och ställer frågan om det behövs något för att få Jackie och publiken att acceptera att Jackie hoppar från ett sammanhang till ett annat, elelr om det är en överenskommelse som ger sig själv. Förslag på lösning är isåfall att Kalypso ger Jackie ett sömnpiller för att få henne foglig, eller att hon drar ut jacket av Jacke och hon kortsluter för att sedan sätta i jacket igen och Jackie vaknar och accepterar det nya sammanhanget.
-Ett förslag från Elin är att Flicka 2 dödar Flicka 1 i white pony scenen.
-Ett förslag från Elin är att Tilde/Kalypso är i TV-rutan i scen 7 istället för i real person dels för att underlätta Elins byte, men också för att presentera situationen.
- Scen 10 ska vi spela utan manus med samma förhållningssätt som de andra imitationsscenerna. Alltså att flickorna imiterar så väl att scenens imitationsfigurers konflikt är det viktiga.

Uppsummering av dagen:
Agnes och Emelie har repat igenom och lagt hela scen 3. Det känns mycket bra. Och de har galopperat framåt. Emelie tipsar om att det har hjälp att kunna texten och föreslår för alla att plugga text så mycket och så tidigt som möjligt.
Angelica har demonstrerat för det Iranska folkets rättigheter och intervjuats av en persisk tidning och radiokanal. När hon dök upp hos Mutation har hon diskuterat inledning och övergångar med Elin. Hon ställer oss frågan: Vad gör flickorna under tiden andra scener spelas, men de ändå är på scenen?
Elin har en skiss klar på hela sin monolog.
Sara och Annika har gått mellan två grupper som öga utifrån och matlagning.
Jenny och Marianne har provat mycket olika men till slut hittat en ingång på Piccoloscenen som de vill utforska vidare.
Annika, jenny och Marianne har handlat och lagat mat.
Annika säger: Efter idag tror jag på detta. Säg till om jag säger för mycket som öga utifrån. Alla säger NEJ! DET ÄR BRA!

Tack för mig! Det har varit en fantastisk dag! Jag har fantastiska kollegor!
/Marianne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar